In Golfclub
TEKST HANS DE JONGH

Het conflict tussen het bestuur van de golfclub en de damescommissie is na drie weken de wereld uit. De damescommissie heeft haar taken weer hervat. Twee leden van die commissie keren om moverende redenen vooralsnog niet terug. De damescommissie wil zich weer vol inzetten. De start van de zomercompetitie is dinsdag.

Hoewel de dames in een brief aan het bestuur niet meldden wat de reden voor hun plotselinge vertrek was, werd er algemeen van uitgegaan dat zij zich solidair verklaarden met hun afgetreden voorzitter. Die was al eerder opgestapt omdat zij het oneens was met een bestuursbesluit omtrent een ingreep in het aantal te spelen kwalificatiewedstrijden voor de Solheim Cup.

Ook in andere gevallen zou het bestuur eigenmachtig zijn opgetreden. Voor de voorzitter van de damescommissie was het de druppel die de emmer deed overlopen. Zij vond dat onacceptabel en kondigde een dag na de vergadering van de wedstrijdcommissie haar vertrek aan. Het bestuur heeft in een ingelaste vergadering deze week het omstreden besluit teruggedraaid.

FOTO

Een beeld van de start van de damescompetitie van vorig jaar.