In Golfclub
TEKST HANS DE JONGH

Het golfseizoen 2018 is nu echt begonnen. Nadat afgelopen vrijdag al de eerste van een serie van zeven Mixed Friday-wedstrijden werd gespeeld, staan voor de komende week vier wedstrijddagen op rij op de kalender.

Maandag strijkt de PGA Monday Tour op onze baan neer. De laatste keer dat de golfpro’s bij ons speelden was in 2012. Bij die gelegenheid sloeg toenmalig professional Lawrence Möger een eagle op hole 6. Ook dit keer spelen er weer twee Drontense pro’s mee op de Tour: dat zijn Bastiaan Haasnoot en Tom Mulder.

Dinsdag zijn de dames aan bod. Na een lange winterperiode pakken ze de clubs weer op voor de gebruikelijke greensome openingswedstrijd die in het teken van Pasen zal staan. Woensdag is het weer tijd voor de eerste inloopwedstrijd. De wedstrijdleiding van de inloop is nu in handen van Mariska en Paul van der Hulst.

Tenslotte is er donderdag de start van het zomerseizoen van de senioren. De senioren hebben afgelopen week afscheid genomen van de wintercompetitie. De wedstrijd van donderdag is weliswaar de start van het zomerseizoen; de start van de zomercompetitie daarentegen staat voor 5 april op de kalender.

ILLUSTRATIE

De dameswedstrijd van komende dinsdag staat in het teken van Pasen.