In Golfclub

DOOR HANS DE JONGH

Golfclubmagazine Fore Seasons, dat bijna vier jaar geleden voor het eerst digitaal ging, is met ingang van het nummer dat morgen verschijnt in een hipper jasje gestoken. De onderwerpen erin, meldt de redactie, zijn daarentegen even gevarieerd als altijd.

Zo is er veel aandacht voor de transitie aan het eind van dit jaar naar een ander berekeningssysteem van iemands handicap, het Wereld Handicap Systeem. Ons land besloot het Europese systeem daarvoor in te ruilen omdat de speelsterkte van een speler dan op een uniforme en dus eerlijker manier kan worden vastgesteld.

Naast een zeer inspirerende bijdrage van golfclubvoorzitter Jan Haasnoot (‘Samen bereiken we ons doel’), bevat het magazine een interview met Paul van der Hulst die als voorzitter van de wedstrijdcommissie na negen jaar statutair moet aftreden. En is er een portret van Paul van Rijn in de rubriek De andere ik van.

Ook het afgelopen kwartaal heeft de club weer enkele tientallen nieuwe leden mogen verwelkomen. Een van hen is Maurits Hafkenscheid die de combinatie van baan en wonen met zijn gezin als een sprookje ervaart. Dirk Houtveen vult als eerste gastschrijver de culinaire rubriek. Hij verheft in zijn bijdrage koken tot kunst.

Uiteraard zijn er de vaste columns en andere bijdragen zoals die van golffysiotherapeut Hans Driesman over een overbelaste golfelleboog, Andy Houtkamp die niets begrijpt van de zinloze vernielingen op de green van hole 2, Jean-Maurice van Ham die meer jeugd wil trainen en is er een derde aflevering van de rubriek Overleven.