In Golfclub

 

               

 

TEKST EN FOTO’S HANS DE JONGH

Janny Huiberts en Ed Visch zijn de nieuwe prinses en prins van de Golfresidentie. Op een tropische nazomerdag op de derde dinsdag van september wonnen zij de Prinsjesdag greensome Stableford wedstrijd. In aanwezigheid van de vele tientallen deelnemers aan de wedstrijd werden zij door de voorzitter van de organiserende damescommissie, Cocky de Broekert, gekroond en kregen zij naast de felicitaties ook bloemen en wijn aangeboden.

Het was overigens nog zeer spannend aan de kop van de wedstrijd omdat drie paren met hun 38 verdiende Stablefordpunten in aanmerking kwamen voor de begeerde titels. Behalve Janny Huiberts en Ed Visch waren dat Tineke Visch en  sponsor Martien Hermans en Harmke en Folkert de Jager. Het prinselijk paar scoorde met 20 punten het beste op de laatste negen; Tineke en Martien hadden daar 19 punten en Harmke en Folkert 15.

De damescommissie was zeer tevreden over het aantal deelnemers aan deze bijna historische wedstrijd. Met 64 deelnemers waren nagenoeg alle holes bezet. De wedstrijd werd gesponsord door het financiële dienstverleningsbedrijf Adfa van Martien Hermans. Na bijna tien jaar stopt hij overigens met de sponsoring. Het bedrijf wordt binnenkort gevestigd in Winterswijk.

De tropische warmte maakte van Prinsjesdag 2020 een onvergetelijk evenement. Niet eerder was het op deze dag zo warm in ons land.