In Golfclub

De cover van de nieuwe editie van de Fore Seasons.

TEKST HANS DE JONGH

Kersverse clubkampioen Strokeplay Jari Noordhof gaat zichzelf trakteren op een houten 3. Tot nu toe speelde hij uitsluitend met ijzers die hij voor een habbekrats kocht op Marktplaats. Jari, die twee jaar geleden begon mer golfen en intussen single handicapper is, vertelt dit in een interview met ons clubmagazine. De derde editie van de Fore! Seasons van dit jaar verschijnt vrijdag.

Het is een van de opmerkelijke verhalen in ons digitale clubblad dat ook in woord en beeld uitgebreid ingaat op de Ryder- en Solheim Cup waar vreugde en verdriet dit jaar heel dicht bij elkaar lagen. De dames die er op het cruciale moment niet in slaagden de punten naar zich toe te trekken en de heren die zeer zelfverzekerd opereerden om de Cup mee naar huis te kunnen nemen.

Een andere beker die aan bod komt is de Kabul Cup. Een vriendengroep streed daar voor de tiende keer om. Bij de Kabul Cup draait het vooral om diepgewortelde vriendschap. De Fore! Seasons was erbij toen in de tuin van hoofdrolspeler Carl Mulder de prijzen werden uitgereikt. “Emotie, vriendschap en mega mooi” staat er boven het artikel waarin ook de diepere betekenis van de Cup wordt uitgelegd.

De rubriek “De andere ik van…” gaat dit keer over Feike Greidanus, de stille kracht achter de Polderbokaal. Bastiaan Haasnoot schrijft in ons clubmagazine over blessurevrij golfen, er zijn de columns van George Gerritsen en scherstfiguur O.P. Maet en er is een bijdrage van podotherapeute Stephanie van der Velde. De regel- en handicapcommissie blikt alvast vooruit naar de o zo belangrijke nieuwe regelgeving en Pam Maatman laat zien hoe je een lekkere sandwich tonijn en een pastei van Belem maakt.