In Golfclub

   

            

FOTO’S JANNY HUIBERTS

Door een grandioze belangstelling is de traditionele Prinsjesdag een echt golffeest geworden waar de organiserende damescommissie met veel plezier op terugkijkt. Maar liefst dertig dames lieten zich in de baan vergezellen door een prins. Onder een vrolijk oranjezonnetje beleefden zij een fantastische dag.

Het is al sinds jaar en dag een mooie traditie dat het op de derde dinsdag van september behalve in Den Haag ook op de Golfresidentie Prinsjesdag is. De damescommissie zorgt bij die gelegenheid voor een heleboel extra’s hetgeen ook mogelijk is dankzij de sponsoring van Martien Hermans van ADFA. ADFA richt zich als financiële organisatie op startende en kleinere ondernemers met groeiambities.

Het contrast met vorig jaar kon bijna niet groter toen de wedstrijd over achttien holes vanwege de aanhoudende regen tot negen holes moest worden ingekort. Buggy’s waren toen niet toegestaan in de tweede lus. Van al die misère was dit keer geen sprake; de baan lag er op deze Prinsjesdag bijna koninklijk bij dankzij ook de zomerse temperaturen.

De deelnemers werden bij binnenkomst in het clubhuis getrakteerd op koffie met gebak. Er was ook een glas bubbels waarmee getoost werd op de winnaars van de wedstrijd. Die werden op traditionele wijze gekroond tot prins en prinses. Een eer die Karin de Rooij en Jan van Dongen (grote foto) dit jaar te beurt viel. Zij wonnen de wedstrijd. Trees Lanting en Egbert Geerlig veroverden de tweede plaats, Abelien en Herman van Oostrum werden derde en Wim en Sylvia Runneboom vierde.

De longest bij de dames werd geslagen door Tineke Visch. Bij de heren deed Paul van der Hulst dat. De neary bij de dames was voor Sylvia Runneboom en bij de heren lukte het Jan van Dongen zijn bal het dichtst bij de vlag te leggen.