In Golfclub

 

TEKST HANS DE JONGH | ILLUSTRATIES FERRY WOBMA

De beide captains van de Ryder- en Solheim Cup, Jan de Vries en Marijke Prins, hebben hun teams voor het golfevenement tegen Lelystad in het eerste weekeinde van september rond. Zaterdag werd bij de heren de laatste qualifying wedstrijd gespeeld. Vorige week gebeurde dat al bij de dames. Voor de captains is dat het moment om aan de slag te gaan met de samenstelling van de teams.

Bij de heren heeft dat nauwelijks tot verrassing geleid. Non playing teamcaptain Jan de Vries heeft zich op één uitzondering na laten leiden door het resultaat van de kwalificatieronden. Hij zette één wildcard in in plaats van de twee die hem reglementair toekomen. Bij de dames speelde dit ‘luxe-probleem’ niet. De wildcard bij de heren ging, ten koste van Erwin Hammer, naar Eric van der Velden.

Het Ryder Cup team dat aantreedt tegen de golfclub Flevoland bestaat achtereenvolgens uit Mark Visch, Jurgen Mulder, Ferry Wobma, Eric van der Velden, George Gerritsen, Feike Greidanus, Hans Heidemeijer, Johan van der Kamp, Karel Theunissen, Peter Beerlage, Barend-Jan Kroese en Piet Geraerts. Reservespelers zijn Jari Noordhof, Erwin Hammer en Koen Buijsse.

Bij de dames maken Ilse van Dissel, Mariëlle Geraets, Tineke Visch, Francis Balk, Corrie Herweijer, Mariska van der Hulst, Annely Theunissen, Ellen van Hoff, Lenny de Bruin, Ching Man, Joke van Gent en Debby Haasnoot deel uit van het team. Marja Kosterman is reserve; bovendien is zij aangewezen als vervanger van teamcaptain Marijke Prins. Bij de heren treedt Jeroen van Vliet op vrijdag en zondag op als assistent; daarnaast assisteert Carl Mulder het team gedurende het hele evenement.

De teams gaan zich de komende dagen via velerlei besprekingen voorbereiden op de ontmoeting met de Lelystadse golfclub Flevoland. De felbegeerde Ryder Cup is nu in handen van de Golfresidentie Dronten; de Solheim Cup is in het bezit van Flevoland.

De logo’s van de Ryder Cup en Solheim Cup zijn gerestyled door Ferry Wobma. Hij heeft er daarbij voor gekozen de vlaggen van beide gemeenten te gebruiken in de kleurstelling van de provincie, zoals dat ook te zien is op de originele logo’s van beide Cups (Amerika versus Europa). In plaats van het Trade Mark (TM) teken heeft Ferry gekozen voor ons eigen logo als een soort handtekening van de maker ervan.