In Golfclub

De vier winnaars van een aspergepakket met vlnr Hans van den Hoogen, Rudy Vermeer, Natasja Hoegee en George Gerritsen.

TEKST EN FOTO HANS DE JONGH

De aspergewedstrijd van de senioren heeft tot bovenmatig hoge resultaten geleid. Misschien had dat met de groene asperges van Marian en Willem Remijn te maken, maar zeker ook met de omstandigheden in de baan. Een speler die met 40 Stablefordpunten binnenkwam, viel zelfs buiten het podium.

Het aanhoudend mooie weer zorgde voor ideale omstandigheden in de baan waarvan de fairways het predikaat ‘zeer vergevingsgezind’ kregen opgespeld en de greens als ‘snel’ werden betiteld. Twee spelers scoorden 44 Stablefordpunten en twee 40. Slechts een enkeling scoorde minder dan 30 punten. Er werden 9 birdies geslagen waarvan drie door Natasja Hoegee en twee door Ferry Wobma.

Natasja Hoegee werd met 44 punten eerste en George Gerritsen met een gelijk aantal tweede. Met 40 punten werd Hans Verhoog derde maar vanwege zijn afwezigheid bij de prijsuitreiking ging het aspergepakket naar Rudy Vermeer. Die scoorde eveneens 40 Stablefordpunten. Bij de 9-holers ging de prijs naar Hans van den Hoogen.

Marian en Willem Remijn, akkerbouwers aan de Rietweg, sponsorden de wedstrijd met een schitterende hoeveelheid dagverse groene asperges. Door de langdurige regen aan het begin van het traditionele aspergeseizoen kwam de oogst dit jaar traag op gang. Mede als gevolg daarvan duurt het seizoen voorlopig nog tien dagen.

Voor het echtpaar Remijn is het overigens de laatste keer dat ze een wedstrijd bij de senioren sponsoren. Na 26 jaar asperges te hebben verbouwd stopt het bedrijf ermee omdat het in zijn geheel overschakelt op biologische landbouw. Bij de herinrichting van de landbouwgronden is er geen ruimte meer voor aspergeteelt.