In Golfclub
 
DOOR HANS DE JONGH

De tweebanenwedstrijd die de weekeindcommissie organiseerde en waaraan een kleine honderd man meedeed, is succesvol verlopen. Ria van Miltenburg (hcp 34.2) en Bert Tijhuis (hcp 19.8) zetten met respectievelijk 97 en 91 slagen het beste resultaat in hun categorie neer. De hole-in-one, die beloond zou worden met een weekendje weg met een super-de-luxe auto, werd niet geslagen. Jan Haasnoot kwam er wel heel dichtbij: op slechts enkele centimeters miste hij de put en daarmee ook de limo die beschikbaar was gesteld door Autocentrum Douwe de Beer.

Een wedstrijd over twee banen met zoveel deelnemers is ook op onze club een bijzonderheid. De organisatie ervan is niet eenvoudig omdat op drie verschillende plekken startposities moesten worden gecreëerd. De kans dat flights elkaar in de weg zouden lopen werd door de organisatoren geminimaliseerd door bij het wisselen van een lus een pauze van een kwartier in te lassen. Tijdens zo’n stop was er voor de deelnemers op verschillende plaatsen soep met stokbrood of wat lekkers; na afloop van de wedstrijd was er een saté schotel. Meer dan de helft van de spelers maakte daar graag gebruik van.

Het weer dreigde aanvankelijk roet in het eten te gooien. Weerprofeten zagen vooral in de nacht van vrijdag op zaterdag exceptioneel zware buien op de Golfresidentie afkomen waar de conditie in de baan sterk onder had kunnen leiden. Maar niets was minder waar. Zowel de baan van de Golfresidentie als die van de Openbare Golfclub Dronten waren in een prima conditie. Regen en onweer bleven op grote afstand waardoor ook de paraplu’s ongeopend in de golftas konden blijven. Ruud Mutters, de gelegenheidsmarshal, moest slechts enkele hand- en spandiensten verrichten bij een stilgevallen buggy in de baan.

Voor de dames waren er twee prijzen – naar rato van het aantal deelnemers. Bij de heren waren dat er vijf. Naast winnares Ria van Miltenburg was er bij de dames ook een podiumplek voor Nellie Huisman (99 slagen). Bij de heren werd Bert Tijhuis geflankeerd door Leo van Beurden met 99 slagen, Clemens Uhlenbeck met 100 slagen, Glenn Notohadinegoro met eveneens 100 slagen en als laatste met 102 slagen Richie Pattynama.