In Golfclub

Jan Evers van Dorhout Mees, Piet van der Sar en Hans de Jongh van de Golfresidentie met de Beste Buren Bokaal.

Dorhout Mees wint bokaal, maar de cup blijft bij Golfresidentie

Twee beste buren die een tweetal jaren geleden besloten om elkaar jaarlijks op sportief vlak te bekampen, hebben zaterdag als goede vrienden afscheid genomen omdat de golfclub Dorhout Mees in zijn huidige vorm ophoud te bestaan. Dat gebeurde na het laatste onderlinge treffen met de Golfresidentie dat met een gering verschil werd gewonnen door Dorhout Mees. Omdat DM ook de eerste wedstrijd van dit jaar al ruim had gewonnen, ging de Bokaal naar de club uit Biddinghuizen.

Jan Evers van de golfclub van Dorhout Mees vond het meer dan spijtig dat de Beste Buren Bokaal door de gewijzigde infrastructuur van het golfpark aan de rand van het Veluwemeer op moet houden te bestaan. “Veel leden zijn al vertrokken en anderen zijn nog op zoek naar een nieuw onderkomen”, zei hij. Hij bood de Golfresidentie daarom de Bokaal aan, in de hoop dat de club uit Dronten op zoek gaat naar nieuwe beste buren om dit grandioze evenement op enigerlei wijze voort te zetten.

Hans de Jongh vond het al even spijtig dat de Beste Buren Bokaal te vroeg aan z’n einde komt. Hij prees de vriendschap die was ontstaan evenals de collegiale samenwerking met Jan Evers, de ‘oud’ voorzitter van de wedstrijdcommissie van Dorhout Mees. Een aantal leden van Dorhout Mees dat lid is geworden van de Golfresidentie Dronten speelde de laatste wedstrijd evenwel nog met hun ‘oude clubje’ mee. Bij de prijsuitreiking viel de ‘dubbele nationaliteit’ van hen duidelijk op.

De wedstrijd werd onder zomerse temperaturen gespeeld op een baan die er uitdagend mooi bij lag. Dorhout Mees scoorde de tweede wedstrijdronde van dit jaar een gemiddelde van 27,85 punten. Dronten scoorde een halve punt minder goed en bleef steken op 27,34. Met de 28,18 uit de eerste ronde finishte de club uit Biddinghuizen met 56,03 punten. Dronten kwam uit op 53,06 punten.

De wedstrijd zelf werd bij de heren gewonnen door Leo Bronkhorst (DM) die met 40 Stablefordpunten het sfeervolle terras van De Vier Seizoenen wist te bereiken. Met 39 Stablefordpunten werd Ton Eggink zeer verdienstelijk tweede en Arie Bultman (DM) derde met 38 punten. Bij de dames ging de eerste prijs naar Josien Groenewegen (DM) met 34 punten. Tweede werd Marijke Prins, ook met 34 punten en derde Mieke Ploeger met 33 punten.

De prijsuitreiking vond plaats tijdens het Indisch buffet dat superkok Esther Koolstra weer op een voortreffelijke manier had bereid. De stemming onder de ruim zeventig gasten op het zonovergoten en sfeervolle terras werd er alleen nog maar vrolijker door.