In Golfclub

  

TEKST EN ARCHIEFFOTO’S HANS DE JONGH

“De beschikbaarheid van de baan is een absolute pre van de Golfresidentie”. Marco Oussoren zegt dat hij het daar met twee begin dit jaar vertrokken leden van onze club volkomen over eens is. Die twee zijn Ferry Wobma en Hans Heidemeijer die nu de golfclub Almeerderhout als hun thuisbasis hebben.

Het drietal speelde dit weekeinde op uitnodiging van de vertrokken leden een partijtje golf op Almeerderhout wat behalve een zeer gezellige middag ook in andere opzichten een memorabele gebeurtenis werd. “We hebben het gehad over de voor- en nadelen van de beide banen en het moet gezegd”, aldus Marco, “dat de Golfresidentie er in de vergelijking niet slecht van af kwam”.

“De baan van Almere biedt met 27 holes een mooie accommodatie. Het is zeker attractief om daar te spelen. Het onderhoud en de kwaliteit van fairways en greens is van vergelijkbaar niveau met onze baan. Zeker met de huidige maaimethodiek. De absolute pre van Dronten is de beschikbaarheid. Als de Golfresidentie mogelijkheden heeft om haar baan interessanter te maken, liggen er mogelijkheden om die beter te exploiteren”, is zijn overtuiging.

De onderlinge wedstrijd ging vooral tussen Ferry Wobma en Marco Oussoren. Uiteindelijk werd die in het voordeel van ‘Dronten’ beslist met 34 Stablefordpunten tegen 32 voor Ferry Wobma. In september komt het duo naar Dronten om deel te nemen aan de Williams Trofee die twee jaar geleden door Wobma werd gewonnen. “Misschien en hopelijk horen we dan ook dat het tweetal weer terugkeert naar het vertrouwde nest”, aldus Marco die hen graag weer op de Golfresidentie zou willen verwelkomen.

FOTO’S

Vlnr: Ferry Wobma, Marco Oussoren en Hans Heidemeijer.