In Golfclub
TEKST HANS DE JONGH | ARCHIEFFOTO DICK WALET

Marja Kosterman heeft voor de tweede keer in haar golfcarrière een hole in one geslagen. Dit keer was het op hole 15 raak. De eerste keer, in 2014, gebeurde het op hole 7. Toen sloeg ze hem tijdens een seniorenwedstrijd, nu tijdens een ‘gewoon gezelligheidsrondje op zondagmiddag’ met een vriendin. Nauwelijks een maand geleden nog sloeg ze een eagle op hole 9.

Marja was zich er na haar afslag niet van bewust dat het wel eens een hole in one zou zijn. “Het was een mooie slag, maar hij zal er wel overheen gerold zijn”, was haar gedachte. “De bal verdween over het heuveltje, achter de greenbunker uit het zicht. “Ik pakte dus mijn pitching wedge en m’n putter en liep ermee naar de green”, aldus Marja.

Toen ontdekte ze waarom haar bal maar niet in beeld kwam. Hij lag ‘verstopt’ in de hole. Hole 15 is een favoriete plek voor een hole in one. Zes keer eerder werd er daar tijdens wedstrijden een geslagen. Dat gebeurde in de loop der jaren achtereenvolgens door Harry van Dijk, Mieke Ploeger, Marc Jacobs, Guus Krens, Willem Woldhek en Marianne van Maarschalkerweerd.

Het is niet eerder voorgekomen, dat iemand tot twee keer toe een hole in one sloeg bij onze vereniging. Die primeur is voor Marja Kosterman, die ook een aantal clubkampioenschappen op haar naam heeft staan. De hole in one van nu werd in het clubhuis gevierd met een flink stuk home made appeltaart van de uitbater.

FOTO

Marja Kosterman sloeg eerder al een hole in one op hole 7.