In Golfclub
TEKST EN FOTO HANS DE JONGH

De eerste ronde van het clubkampioenschap Strokeplay voor senioren is bij de heren in een nek-aan-nekrace geëindigd. Koploper Ton Eggink (hcp 16.6) wordt met zijn 88 slagen op de hielen gezeten door Cees de Bruin (hcp 18.5) met één slag meer en George Gerritsen (hcp 17.4) op drie met twee slagen meer. Bij de dames is het Cocky de Broekert die met een hcp van 9.4 een score van 87 slagen liet noteren en daarmee met drie slagen al gelijk afstand neemt van de concurrentie.

Komende donderdag wordt de tweede ronde van het clubkampioenschap gespeeld. Dan wordt duidelijk wie de opvolgers zijn van Marja Kosterman bij de dames en Ed Visch bij de heren. De senioren spelen het clubkampioenschap sinds een aantal jaren op twee achtereenvolgende donderdagen; daarvoor werd het in één weekeind gespeeld.

Aan het kampioenschap 2017 doen 28 heren en 12 dames mee. Bij de dames is het Elly Oudemans (hcp 16.4) die op het vinketouw zit, maar wel met drie slagen meer dan de koploopster. Marja Kosterman (hcp 13.5) is hier de voorlopige nummer drie. Slechts vijf spelers/sters verbeterden hun exact handicap. Bij de dames was dat alleen Nel Peeters en bij de heren de drie koplopers en Willem Runneboom.

In de aanloop naar de eerste ronde van het clubkampioenschap speelde de weersverwachting een belangrijke rol. De afgelopen dagen werden onophoudelijke zware onweersbuien voorspeld. Uiteindelijk bleef het bij één korte donderslag met dito weerlicht in de staart van de wedstrijd. Ook de voorspelde regenbuien bleven op afstand. Alleen de allerlaatste flights kregen te maken met een kortstondige stortvloed aan hemelwater.

FOTO

Op de 150 meter markeringspaal van hole 10 had een blauwe reiger zich een ereplaats toegeëigend om de 14 flights van het clubkampioenschap aan zich voorbij te zien trekken.