In Golfclub
TEKST EN FOTO HANS DE JONGH

Bewoners van de Winter zijn er bezorgd over dat veel golfers er bij het afslaan op hole 1 en hole 10 geen rekening mee houden dat er wandelaars van of naar de Winter lopen. “Maar ook als er een auto rijdt, wordt er gewoon afgeslagen”, reageert Geja van Jaarsveld namens een aantal mede-bewoners van de appartementen.

“Ikzelf zie dat met regelmaat gebeuren. Vorige week nog kregen mijn man en ik tot twee keer een bal, die tegen een boom was afgeketst, vlak naast ons en dat is best schrikken. Daarnaast is het ook niet ongevaarlijk. Als bewoners hebben we ook geen keus om ergens anders te gaan lopen.”

“Zondag gebeurde het opnieuw”, vertelt Geja die daar nog best van ontdaan is. “Een bal van hole 1 kwam rechtstreeks op ons af, terwijl er toch duidelijk een bordje staat dat afslaan bij verkeer op de Winter niet is toegestaan. Steeds meer golfers, lijkt het, trekken zich daar niets van aan”, veronderstelt Geja van Jaarsveld.

Zij hoopt dat golfers zich willen realiseren hoe beangstigend het is dat er zomaar een bal tegen je gezicht kan worden geslagen. “Dat willen wij niet, maar de golfer natuurlijk ook niet. Vandaar mijn dringend verzoek aan de golfers, voor er echt ongelukken gebeuren, om zich te houden aan de regel dat er niet mag worden afgeslagen bij wegverkeer op de Winter.”

“En voor degenen die dat nog niet hebben begrepen”, voegt ze er aan toe, “ook wandelaars behoren in dit geval tot de categorie verkeer”.

FOTO

Zowel bij hole 1 als bij hole 10 geeft een bord aan dat er niet mag worden afgeslagen bij verkeer van en naar de Winter.