In Golfclub

                         

DOOR HANS DE JONGH

Na een slopende ziekte is Bertus den Haan donderdagavond op 76-jarige leeftijd overleden. In 2003 werd hij lid van onze golfclub. Bertus deed zeer frequent mee met wedstrijden. Daarnaast liep hij een paar keer per week de baan met een vriendengroepje. In 2012 werd hij clubkampioen strokeplay voor senioren.

Vijf jaar later speelde hij een belangrijke rol binnen de lustrumcommissie toen hij een actie initieerde ten behoeve van de Tarpania’s Hoeve in Swifterbant. Tarpania’s Hoeve exploiteert twee vakantiehuizen voor gezinnen met jonge kinderen die kanker hebben. De actie daarvoor leverde ruim € 6300 op; een bedrag waar Bertus zeer trots op was.

Binnen de vereniging werd Bertus gewaardeerd om zijn sympathieke en innemende karakter en zijn bereidheid om beginnende golfers met raad en daad terzijde te staan. Bertus wist intens van het golfspel te genieten. Kenmerkend was de ingetogen rust die hij tijdens het spelen van een baan uitstraalde.

Bij de senioren werd hij vooral gewaardeerd om zijn grote betrokkenheid. Niet zelden stelde hij zelf prijzen beschikbaar voor de wekelijkse wedstrijden of sponsorde hij de birdieballen die werden geslagen. In 2015 won hij zelf het seniorenkampioenschap. Hij wist ook veel onderliggende wedstrijden op zijn naam te zetten.

Ruim twee jaar geleden werd Bertus getroffen door Non Hodgkin. Hij vocht terug en wist de aanval ogenschijnlijk af te slaan. Hij had er lang vertrouwen in dat zijn afscheid tijdelijk was. Vorig jaar nog was hij als prominent toeschouwer aanwezig bij het clubkampioenschap strokeplay voor senioren. Hij had daar zelf vaak aan deelgenomen.

Amper een maand geleden zegde Bertus zelf zijn lidmaatschap van de vereniging op. “Het gaat hem niet meer worden”, schreef hij. Donderdag 6 augustus is de crematie. In verband met de coronacrisis gebeurt dat binnen de familiesfeer. Dinsdagmiddag is er van 14.00 tot 16.00 uur gelegenheid om afscheid te nemen en het condoleanceregister te tekenen in het Afscheidshuis aan de Morinel 65.