In Golfclub
TEKST EN FOTO HANS DE JONGH

Bastiaan Haasnoot is geslaagd voor het examen golfprofessional. Met zijn 19 jaar is Bastiaan daarmee de jongste PGA-pro ooit. Na een tussenjaar gaat hij zich bekwamen om golfpro A te worden. De B-opleiding, die in Europees verband hoog staat aangeschreven, wordt daarvoor als de ideale vooropleiding gezien. Met zijn diploma is Bastiaan als teaching pro bevoegd om zelfstandig les en coaching te geven.

Tien jaar geleden begon Bastiaan te golfen met een hcp van 45 als lid van de Golfresidentie. Hij had toen nog lang niet het voornemen om golfprofessional te worden. Later zette hij zijn zinnen wel op een professionele sportcarrière, maar koos daarvoor de hockeysport uit. Een vervelende knieblessure maakte al vrij snel een eind aan die droom. Hij koos er vervolgens voor om zich in de golfsport verder te bekwamen.

Bastiaan Haasnoot, nog altijd juniorlid van onze vereniging, was vaak te vinden op de baan of op de drivingrange en dat legde hem geen windeieren. Op 14-jarige leeftijd werd hij single handicapper, was in die jaren ook genomineerd voor de gemeentelijke titel Sportman van het Jaar en werd tot drie keer toe verkozen tot Jeugdgolfer van het Jaar door de golfclub van Golfresidentie Dronten.

Het eerste deel van het PGA-examen dat Bastiaan heeft afgelegd werd in september voltooid. Daarvoor had hij al voldaan aan de eis van driemaal een score van 78 slagen in een NGF-professionals wedstrijd. Het laatste deel bestond uit de presentatie van een casus aan twee PGA-examinatoren. Daar waren ook twee NOC/NSF-vertegenwoordigers bij aanwezig die de examinatoren weer moesten beoordelen.

FOTO

Bastiaan Haasnoot was zaterdag nog in actie voor de golfclub bij een clinic op de puttinggreen.