In Golfclub

    

TEKST EN FOTO’S HANS DE JONGH

Guus Calis, de voorzitter van de regel- en handicapcommissie, heeft vooral zichzelf verrast door de Presidents Trofee 2017 te winnen. “Dit had ik nooit verwacht”, erkende een enigszins verbaasde Guus die vond dat zijn spel niet het niveau had van een winnaar maar desalniettemin met 46 Stablefordpunten de prestigieuze trofee mee naar huis mocht nemen.

De Presidents Trofee is een wedstrijd voor alle vrijwilligers waaraan sinds een aantal jaren ook de sponsoren mee mogen doen. Zij spelen om andere prijzen dan het vrijwilligerslegioen. De Presidents Trofee is te vergelijken met een vossenjacht waarbij de voorzitter van de vereniging in de eerste flight de par aangeeft.

In die eerste flight speelde ook de winnaar van vorig jaar, Arthur Vos, de enige echte vos in de wedstrijd, die evenals alle overige deelnemers moest proberen de gespeelde vos van de wedstrijd bij te benen. De meest sluwe deelnemer bij de vrijwilligers bleek Guus Calis te zijn.

Bij de sponsoren werd – opvallenderwijs – aanzienlijk beter gescoord dan bij de vrijwilligers. Met 57 Stablefordpunten ging de eerste prijs naar Luuk Mulder en was de tweede, derde en vierde prijs achtereenvolgens voor Chris van de Brand, Vincent Uhlenbeck en Angela Mulder, allen met 53 punten.

Er waren ook neary’s en longest prijzen.De neary bij de dames werd geslagen door Tineke Visch en bij de heren door Jan Jonk. Anita Rozendaal sloeg de longest bij de dames en Jan Haasnoot deed hetzelfde bij de heren.

Belangrijker nog dan de wedstrijd zelf was het buffet dat het bestuur aan het leger vrijwilligers aanbood. Het buffet, verzorgd door keurslager Klaver, werd alom gewaardeerd en ook nu bleek weer dat de horeca in z’n huidige setting in staat is om een voortreffelijke ambiance te creëren.

FOTO’S

Guus Calis met de prestigieuze vrijwilligers trofee. Foto onder de vrijwilligers die ook op de vrijwilligersdag nog vrijwilligerswerk deden met vlnr Marga Bentum en Dick en Marijke Prins. Links achter voorzitter Cees de Bruin. Op de beide middelste foto’s beelden van het buffet.