In Golfclub

 

TEKST EN FOTO’S HANS DE JONGH

Annemieke Calis is de winnaar geworden van de Mixed Friday competitie. Daato Services bood haar als hoofdsponsor een uiterst fraaie golftas aan. Bovendien beloofde Luuk Mulder dat Daato Services ook volgend jaar weer als hoofdsponsor wil optreden.

Winnares Annemieke Calis speelde de laatste wedstrijd met een hcp van 24.5 waar zij aan het begin van het seizoen nog een handicap van 54 had; een beginnend golfer dus. Zij ontwikkelde in haar spel een enorme progressie hetgeen ook in de laatste wedstrijd zichtbaar werd toen die door haar met 38 Stablefordpunten in de hogere categorie werd gewonnen.

Danny de Busser, spelend met hcp -0.5, won bij de lagere handicappers ook met 38 Stablefordpunten. Hij liep tevens een nieuw baanrecord (zie elders) waarvoor hem een warm applaus ten deel viel. Johan Schimmel werd tweede met 32 punten en Jelle van der Veen derde met 31 punten. Bij de hogere handicappers werd Joke van Gent tweede met 33 punten en Arjen van der Meij derde met 32 punten.

Aan de laatste Mixed Friday wedstrijd van dit jaar werd door bijna tachtig man deelgenomen. De omstandigheden in de baan konden niet op veel complimenten rekenen. De scores, met uitzondering van een enkeling, bleven ongekend laag. De sfeer in het clubhuis daarentegen maakte veel goed. Het was er ouderwets gezellig.

Mixed Friday 2017 werd met een groots buffet in stijl afgesloten. De voorzitter van de golfclub, Cees de Bruin, complimenteerde de commissieleden met ‘het geweldige evenement’. “Dit clubje mensen dat al vijf jaar achtereen dit evenement op een fantastische manier organiseert, verdient alle lof en complimenten”, richtte hij zich tot de commissieleden. Ook Angela Mulder liet zich daarin namens de hoofdsponsor niet onbetuigd.

Waar Cees de Bruin namens het bestuur de commissieleden een fles wijn aanbood, bedankte Angela hen met een fraai boeketje bloemen. Complimenten waren er, uit de mond van ‘spreekstalmeester’ Jan de Vries ook voor het optreden van dj Ronald van Heek en voor de mensen van de horeca, waarbij hij met name Harry Peeters en Johan Klaver met hun team noemde.

FOTO’S

Foto boven: De winnares van Mixed Friday 2017 Annemieke Calis (m) met Jan de Vries (l) en Luuk Mulder (r). Midden links: Cees de Bruin biedt de hoofdsponsor in de persoon van Angela Mulder bloemen aan. Foto rechts de beide Mixed Friday leden met winnaar Danny de Busser. Foto onder: een beeld van de gezellige drukte in het clubhuis rond de afsluiting van Mixed Friday 2017.