In Golfclub
TEKST EN FOTO HANS DE JONGH

Danny de Busser (phcp -1) heeft een nieuw baanrecord gevestigd vanaf geel. Hij verpulverde daarmee het oude baanrecord dat op naam stond van Bastiaan Haasnoot. Danny liep de baan in 69 slagen, drie onder par. Bastiaan deed dat destijds in 73 slagen, 1 boven par.

Niet zozeer het feit dat hij een nieuw record vestigde oogstte veel bewondering maar vooral de omstandigheden waaronder dat gebeurde. Doordat de greenkeepers al geruime tijd niet in staat zijn geweest de fairways te maaien vanwege de vele regen die gevallen is, was het ‘zwaar spelen’ zoals veel deelnemers aan de Mixed Fridaywedstrijd vertelden. Een aantal van hen had minimale scores van minder dan 10 Stablefordpunten.

Danny won de wedstrijd in zijn categorie met 38 Stablefordpunten. Hij scoorde zeven birdies, acht parren, twee bogeys en een dubbele bogey. Bovendien, vertelde hij, liepen de eerste drie holes niet en was hij het plezier in de wedstrijd bijna al verloren.

Door de wedstrijdleiding werd hij hartelijk gehuldigd waarbij vooral het staande applaus opviel van de bijna honderd mensen die in het clubhuis de finale van Mixed Friday vierden. Een bescheiden Danny merkte in zijn dankwoord op dat hij wel gewend is om een wedstrijd te winnen maar zoveel applaus was ook voor hem een nieuwe ervaring.

Het nieuwe baanrecord is overigens niet het enige dat in het bezit van Danny de Busser is die en passant ook zijn handicap van 0.5 verbeterde met 0.3 punt. Op 9 augustus 2014 liep hij de baan van wit in 70 slagen. Het baanrecord dat hij nu met maar liefst vier slagen verbeterde dateert van augustus 2015.

FOTO

Danny de Busser laat zich een oprecht gemeend applaus welgevallen tijdens de finale van Mixed Friday.