In Golfclub
TEKST EN FOTO’S HANS DE JONGH

Angela Mulder heeft de inloopcompetitie voor het tweede achtereenvolgend jaar gewonnen. Volgens voorzitter Cees de Bruin is het in de 20-jarige geschiedenis van de club niet eerder voorgekomen dat iemand deze wedstrijd meer dan één keer wint. Aart Lijs, die vorig jaar derde werd, schoof nu een plaatsje op en werd tweede. Jeroen van Vliet pakte de derde podiumplek.

Christian Voogt van Mitra drankenhandel die de prijzen voor de finalewedstrijd beschikbaar had gesteld reikte die samen met Cees de Bruin uit aan de overall winnaars van de woensdagavondcompetitie. Ook de winnaars van het parren- en birdieklassement, respectievelijk Angela Mulder en Andries Visser, kregen uit zijn handen de prijs uitgereikt.

In totaal waren er tijdens de competitie, die uit 22 wedstrijden bestond, 744 parren geslagen waarvan Angela Mulder er in haar eentje 57 voor haar rekening nam. “Een ongelooflijke prestatie”, vond Cees de Bruin. Andries Visser mocht met 6 birdies ook niet ontevreden zijn. Totaal waren er 55 geslagen.

Aan de inloop van 2017 werd door 68 spelers een of meerdere keren meegedaan. Zij liepen samen 467 keer 9 holes, waarbij er 37 keer meer dan 18 punten werd gescoord. De wedstrijden werden ook dit jaar weer geleid door Marga Bentum en Paul van der Hulst.

Het tweetal werd door de winnares Angela Mulder figuurlijk in de bloemetjes gezet. Zij sprak haar grote waardering uit voor hun inzet en vond het “niet niks” als iemand zoveel vrije tijd in de club investeert.

Voor het clubhuis was het einde van deze competitie een lakmoesproef. Voor het eerst sinds de vrijwilligers vorige week het roer overnamen en het clubhuis weer De Vier Seizoenen heet, was er een grote bijeenkomst inclusief buffet waar iedereen buitengewoon tevreden over was. “Het oude clubhuisgevoel is weer terug”, stelde Paul van der Hulst tevreden en met instemming vast.

FOTO’S

Boven: De winnaars van de inloop 2017 met van links naar rechts Jeroen van Vliet, Angela Mulder, voorzitter Cees de Bruin, Aart Lijs en sponsor Christian Voogt van Mitra drankenhandel. Onder: wedstrijdleiders Paul van der Hulst (l) en Marga Bentum (r) met winnares Angela Mulder.