In Golf Residentie Dronten, Golfclub

De deelnemers aan de shortgolfwedstrijd in Swifterbant.

TEKST EN FOTO HANS DE JONGH

De shortgolfwedstrijd die de seniorencommissie op de par 3 baan in Swifterbant organiseerde is de 33 deelnemers uitstekend bevallen. De wedstrijd diende als een verlengstuk van de shortgolf groepstraining die de seniorencommissie de afgelopen maanden organiseerde en werd gegeven door headgolfpro Guido Oomkens. 

De deelnemers aan de wedstrijd lieten massaal blijken dat het niet bij deze ene wedstrijd moet blijven. De commissie zegde toe te willen overwegen om volgend jaar een soortgelijk evenement te organiseren. Ook de eigenaar van de baan in Swifterbant, Hans Douma, was ingenomen met het bezoek uit Dronten. Hij stelde spontaan twee greenfees beschikbaar.

De seniorencommissie is druk bezig om voor haar leden een aantal groepsactiviteiten te organiseren die buiten het gebruikelijke wedstrijdpatroon vallen. Zo wordt begin december een workshop op touw gezet waar met name thema’s als voeding, techniek en fysiek aan de orde komen en staat voor januari een groepstraining in de steigers als voorbereiding voor het nieuwe golfjaar.

De shortgolfwedstrijd in Swifterbant bestond uit twee delen. ’s Morgens werd de eerste lus gelopen waarna in het fraaie clubhuis aan de Rivierduinweg gezamenlijk werd geluncht. ’s Middags werden de tweede negen holes gelopen, gevolgd door de prijsuitreiking en een gezellig borreluurtje. Daar werd vooral duidelijk dat de moeilijkheidsgraad van een par 3 baan niet moet worden onderschat.

Wie dat in elk geval niet deed was Peter Kell. Hij won de wedstrijd die Strokeplay werd gespeeld en uitsluitend een netto uitslag kende. Peter had slechts 54 slagen nodig om bovenaan te eindigen. Bert van Wilgenburg werd met een netto score van 57 slagen tweede en Margreet de Jongh met één slag meer derde. Een groot aantal spelers eindigde de wedstrijd met 59 slagen.

Er was ook een neary op hole 1. Die werd gesponsord door Bertus den Haan. Bert van Wilgenburg sloeg zijn bal het dichtst bij de pin en werd winnaar. Lenny de Bruin en Ger Berns waren de gelukkigen van de verloting van twee greenfees die door de Swifterbantse shortgolfbaan werden aangeboden.