In VvE

L-Doet, een plantdag cq. bijenwerkdag op de Golf Residentie

Wat is er gebeurd? De werkgroep Natuur en Milieu (N&M) heeft ingehaakt op een initiatief van de Stichting Landschapsbeheer Flevoland om meer diversiteit te creëren in natuurgebieden. Een van de mogelijkheden daarbij is het planten van struiken die insecten en met name bijen aantrekken.

Landschapsbeheer stelde struiken beschikbaar en N&M heeft onlangs 100 struiken aangevraagd. Tot grote vreugde van de groep werd de aanvraag gehonoreerd en afgelopen vrijdag, 9 maart konden de struiken worden opgehaald.

Het zijn, wilde appel, gelderse roos, hondsroos, egelantier en aalbes, 20 van elk. De struiken zijn vandaag op NL Doe-dag, geplaatst in de Natuurstrook langs hole 5 en 6. Ter bescherming zijn draden gespannen om de planten de kans te geven goed aan te slaan.  In de Natuurstrook zullen binnenkort ook drie gebieden ingezaaid worden met een zaadmengsel van wilde bloemen. De struiken zijn langs deze gebieden neergezet. De werkgroep is heel benieuwd hoe deze gebieden zich gaan ontwikkelen en of bijen op de planten en bloemen afkomen. Bewoners zijn van harte welkom om dit mee te beleven!

Wanneer u zelf aan de slag wilt om in uw tuin iets voor bijen te doen, bij de werkgroep is informatie te verkrijgen over het maken van een bijenhotel en over planten die bijen aantrekken.

De werkgroep N&M bestaat uit Paul Verheijen, Hans Kramps, Dirk de Haan, Marianne van Maarschalkerweerd, Egbert Geerlig en Jan Veenstra.  Arie v.d. Graaf draait mee als contactpersoon naar het bestuur van de Vereniging van Eigenaren.