In Golf Residentie Dronten, VvE

De hoeveelheid regen die in de eerste maanden van dit jaar is gevallen overtreft alle records. Dat betekent veel water op onze golfbaan. Waar blijft dat water allemaal en zijn we wel goed voorbereid op deze hoeveelheden of nog meer?

De commissie infra meldt daarover het volgende: juist door die grote hoeveelheden is het inzicht in de waterloop eenvoudiger wat je ziet simpel gezegd waar al het water blijft.

De afvoer geschiedt middels een systeem van greppels en vijvers. Alle vijvers hebben een overloop naar de omliggende sloten en tochten waarbij het water van de vijver bij hole 10 wel een flinke lange weg moet afleggen. Via een overloop watert de vijver van hole 10 af via de gerenoveerde greppel tussen hole 12 en 2 om vervolgens via een buis onder weg onder de weg en de golfbaan in de Palingtocht terecht te komen. Op de foto’s is die waterloop duidelijk te zien.

Binnenkort wordt er een extra verbinding gelegd waardoor het ook mogelijk wordt om de pomp die normaal wordt gebruikt voor beregening in de droge periodes, ook te gebruiken om extra water af te voeren van de vijver bij hole 10.

Door de opslag van water in de vijvers en de afvoer middels greppels en overlopen in combinatie met een goed onderhouden riool houden wij onze voeten droog meldt de commissie infra.

Tekst en foto’s Arie van der Graaf