In Golf Residentie Dronten, VvE

Op de Golf Residentie zijn veel vrijwilligers actief, waaronder de groep Natuur & Milieu. Een van deze vrijwilligers is Dirk de Haan die tevens actief is bij de IVN. Een van de eerste activiteiten die, na de Corona stilte, die gehouden gaat worden op de Park Residentie, is een nachtvlindernacht. Alle bewoners zijn van harte welkom om mee te kijken naar dit nachtelijke schouwspel op 27 juni.

Dirk schrijft:

Deze avond zetten we een wit laken met lampen neer bij het grasveld aan de Pan in Dronten. Dit is net voor de parkeerplaats van de Openbare Golfclub Dronten. Dit speciale licht gaat nachtvlinders aantrekken die dan op het laken gaan zitten, en blijven zitten,  zodat wij ze kunnen bewonderen. Een beetje afhankelijk van het weer kunnen we tot 60 soorten vlinders zien.

We doen dit op vrijdag 26 juni vanaf 22:00 uur. De eerste vlinders kunnen dan aanwezig zijn, maar de meeste komen als het donker is. Deze avond gaat door totdat er geen nieuwe soorten meer op het licht afkomen. Dat is meestal zo rond 00:30 uur. Als het regent dan verplaatsen we de avond naar zaterdag 27 juni, maar zoals de weersverwachting nu is, is het dan een zeer goede nachtvlindernacht door de hoge temperatuur in combinatie met weinig wind. Eén van de mogelijke soorten die we gaan zien is de  lindepijlstaart (zie foto). Natuurlijk houden we rekening met de corona regels.