In VvE

Alle bewoners hebben inmiddels wel gezien dat er grote gaten in het asfalt worden gezaagd en vervolgens weer met klinkers worden gedicht. Wat is daar aan de hand? Hierbij h et volledige verhaal:

Vanaf januari wordt er druk gewerkt aan ons rioolstelsel. Dit is een direct gevolg van het besluit, dat tijdens de laatste ALV in 2018 werd genomen, om ons stelsel grondig aan te pakken. Jaarlijks inspecteren we 1/5 van ons stelsel, wat al met al zo een 12 kilometer lengte bedraagt met hieraan tal van horizontale aansluitingen (360 vrijstaande woningen) en verticale aansluitingen (de appartementen). Wanneer we daar de kolken en putten bij optellen dan kom je op ruim 1260 aansluitingen!

Al met al een complex systeem, dat ook nog eens onderverdeeld is in een zogenaamd schoonwaterstelsel (regenwater) en een vuilwater stelsel (toiletten, keuken afvoer, etc.).

Er is licht aan het einde van de riooltunnel en naar verwachting zal het complete stelsel eind week 15 geïnspecteerd zijn en, op een enkele uitzondering na, waar nodig hersteld zijn. Dat is dan voor uw waarnemend commissaris infra een hele geruststelling en die kan dan weer rustig slapen.

Maar hoe nu verder zult u zich afvragen. Allereerst zullen we ons stelsel regelmatig moeten blijven inspecteren en onvolkomenheden zo mogelijk preventief verhelpen. Daarnaast gaan wij uw toestemming vragen om in de 2e helft van 2020 het asfalt weer aan te helen, waarna onze aannemer de totale asfaltverharding van een nieuwe toplaag gaat voorzien en alles er weer als nieuw uitziet.

Tekst: commissaris golfzaken/infra