In VvE

U zult zich waarschijnlijk afvragen wat doet die berg met schelpen daar bij De Vier Seizoenen, of misschien vraagt u zich af waarom zo veel?

Het zal u wellicht verbazen, maar dit is de hoeveelheid schelpen die we jaarlijks gebruiken voor het onderhoud van onze schelpenpaden. Normaal gesproken slaan we ze tijdelijk elders op, maar dit jaar willen we ook de parkeerplaats rond de hogedrukspuit en de paden in de tuin waar nodig van een nieuw laagje schelpen voorzien en vandaar deze locatie.

De schelpen die we gebruiken worden voornamelijk in de Waddenzee gewonnen en worden op ons park ingezet als “half verharding”.

Groot voordeel van het gebruik van schelpen als half verharding is, dat een verharding met schelpen goed draineert en dat de kalk uit de schelp zich goed hecht aan de klei waardoor er een sterk en gebonden materiaal ontstaat. Een andere reden om schelpen te gebruiken is dat schelpen zonder ondergrond van zand direct op gras gestort kunnen worden. Inmiddels onderhouden we meer dan 3000 vierkante meter schelpen verharding met een totale lengte van meer dan 2 kilometer.

In dat licht gezien valt de berg met schelpen dan ook weer mee en zullen de schelpen op korte termijn weer verwerkt zijn.

Uw commissaris golfzaken/infra