In VvE

Clubhuis De Vier Seizoenen liep donderdagavond nagenoeg vol voor een heuse Italiaanse avond. Eerst was er de Langetafelmaaltijd met een plaatpizza en een frisse salade en daarna een presentatie van een eigen versie van het razendpopulaire televisieprogramma ‘We zijn er bijna’ van omroep Max.

Medebewoners Greet en Winus van Asselt verzorgden de lezing met veel beeldmateriaal over de manier waarop deelnemers aan groepsreizen hun vakantie beleefden. Het ging in de presentatie over een reis van het Noord-Italiaanse Bologna langs de Adriatische Zee naar de hak van de Italiaanse laars en weer terug.

Greet en Winus van Asselt zijn niet de eerste de beste. Zij hebben de afgelopen jaren heel wat ervaring opgedaan in het begeleiden van dit soort caravanreizen. Dat ging van Praag tot Rabat en van Sint Petersburg tot de Scala dei Turchi op Sicilië. Voor het echtpaar Van Asselt is iedere nieuwe reis steeds weer een uitdaging.

De zaal keek geboeid en luisterde vol aandacht naar de uiteenzetting van het echtpaar Van Asselt dat met name in de voordelen van een groepsreis de individuele vrijheid erg belangrijk vindt. Winus is bij de reizen de technische man en echtgenote Greet zorgt voor de excursies en doet de begeleiding.

Het volle clubhuis luisterde geboeid naar haar uiteenzetting; ook het commentaar dat zij gaf bij de videofilm werd ademloos aangehoord. De hele avond, georganiseerd door onze eigen Groep Sociaal, verliep in een perfecte ambiance. Na de presentatie waren er geanimeerde gesprekken tussen het reislustige echtpaar en hun gehoor.

FOTO’S

Een Italiaanse avond in het clubhuis met als voorgerecht een plaatpizza met salade en als hoofdgerecht een lezing à la het tv-programma We zijn er bijna. (foto’s Jan Essing)