In VvE
TEKST EN FOTO HANS DE JONGH

Jan Sertons en zijn zoon Dave hebben donderdagmiddag de eerste boom geplant in wat een familiebos moet worden langs de green van hole 17. De boom is mede geplant ter nagedachtenis aan Marion Sertons, respectievelijk de echtgenote en moeder van Jan en Dave. Zij overleed eind maart vorig jaar op 58-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker. Marion Sertons speelde in de beginjaren van de golfclub een belangrijke rol in de organisatie ervan.

Het plan voor een familiebos ontstond twee jaar geleden en komt uit de koker van de schoondochter van Jan en echtgenote van Dave. Het idee werd warm verwelkomd door de Vereniging van Eigenaren die het verder uitwerkte. Bewoners van de Golfresidentie die dat willen kunnen zelf ook een eigen boom adopteren. Zij kunnen daarover contact opnemen met VvE-bestuurder Arie van der Graaf, te bereiken via het mailadres A.vanderGraaf@inter.nl.net

Het familiebos komt tussen de greens van hole 2 en die van hole 17. Daar is de afgelopen maanden een groot gapend gat ontstaan vanwege het rooien van een fiks aantal stevige wilgen. Met de aanleg van een soort familiebos wordt die ruimte weer opgevuld. Parkmanager Rick van den Beuken denkt dat er plaats is voor twaalf bomen. De voorkeur gaat daarbij uit naar kastanje- en/of walnotenbomen. De boom die door de familie Sertons is geplant, is een walnotenboom.

Vader en zoon Sertons hebben donderdag nog een tweede walnotenboom geplant. Die heeft een plekje gekregen in de omgeving van de tweede hole op de baan van de Openbare Golfclub Dronten. Ook deze boom is geplant ter nagedachtenis aan de echtgenote en moeder van respectievelijk Jan en Dave Sertons. De verwachting is dat beide bomen over acht jaar vrucht dragen. Liefhebbers van walnoten kunnen dan vrijelijk noten rapen.

FOTO

Vader Jan Sertons (l) plant samen met zijn zoon Dave een boom in het familiebos-in-wording bij hole 17, terwijl parkmanager Rick van den Beuken belangstellend toekijkt.