In Clubhuis, DAG, VvE

 

TEKST HANS DE JONGH EN JOSÉ VERHEIJEN | FOTO’S GROEP SOCIAAL

Het in ons land in verval geraakte feest rond Driekoningen herleefde woensdagmorgen even tijdens de inloopochtend van de Groep Sociaal. Dat gebeurde weliswaar niet in de vorm van de Drie Wijzen op een paard maar wel met de herintroductie van de smaakvolle platte frangipanetaart. Dit driekoningengebak werd door Petra en Raymond Reus aangeboden aan de vijftien dames die de maandelijkse inloopochtend van de Groep Sociaal in De Vier Seizoenen bezochten.

De inloopochtend, die telkens op de eerste woensdag van de maand wordt gehouden, stond dit keer niet toevalligerwijs in het teken van Driekoningen. Op 6 januari namelijk wordt dit feest nog in veel landen, zoals bijvoorbeeld in Spanje en op de Canarische Eilanden, gevierd. Er zijn dan optochten waarbij prinsen en dienaren met snoepjes gooien en kinderen daags erna cadeautjes krijgen, net zoals bij ons gebeurt met Sinterklaas.

Marianne van Maarschalkerweerd vertelde tijdens de inloop over de tradities en gebruiken waar ook de Driekoningentaart deel van uitmaakt. Deze platte taart zie je rond deze tijd ook veelvuldig bij bakkers en supermarkten in Frankrijk. In de taart zit dan een boon verstopt. Ook Petra en Raymond hadden dat gedaan; Amy van Egmond vond hem in haar gebak. Zij kreeg een kroontje opgezet en als presentje bovendien een doosje chocolade.

De volgende inloop van de Groep Sociaal staat voor woensdag 3 februari op de agenda. Komende zondag is er tussen 13.00 en 17.00 uur eerst nog de maandelijkse spelletjesmiddag in het grand-café met sjoelen en scrabbelen. Iedereen kan overigens zijn of haar favoriete spelletje meenemen. Dinsdagavond is er weer de gemeenschappelijke langetafelmaaltijd waarvoor men zich kan inschrijven via het e-mailadres langetafelmaaltijden@gmail.com.

Bij de foto’s

Drie beelden van de inloopochtend die in het teken stond van Driekoningen. Geheel volgens traditie kreeg Amy van Egmond (rechts onder) een kroontje opgezet.