In Golf Residentie Dronten, VvE

In het voorjaar heeft de werkgroep Natuur&Milieu een aantal bloemvelden ingezaaid. Het doel daarvan was onder meer de biodiversiteit op onze golfbaan te vergroten. Bijvoorbeeld bij de tee van hole 6. Onlangs heeft Dirk de Haan onderzoek gedaan welke soorten nu profiteren van deze bloemenzee.

Dat zijn natuurlijk de Europese honingbij (met dank aan de bijenkorven van Ronald Mulder) en o.a. de steenhomel en de pluimvoetbij. Deze laatste heeft zijn naam te danken aan de “plumo” op het dijbeen waarin de bij stuifmeel verzameld en dit dan meeneemt naar zijn ondergrondse nest. Naast bijen spelen ook o.a. vlinders, wespen, kevers, vliegen enz. een rol in de bestuiving. Een tweetal prachtige zweefvliegen heeft Dirk gefotografeerd. Toegevoegd zijn verder de citroenpendelvlieg en de kleine bijvlieg. Daarnaast heeft hij nog een flink aantal andere soorten gevonden, maar dit zijn de soorten die het meest voorkomen.

Dirk schrijft tenslotte: “Als ik het zo bekijk dan is het een goed resultaat. Ook het golvend publiek vindt het mooi en diversen hebben mij al gevraagd of we meer bloemenvelden kunnen maken. Dat gaan we in het najaar bekijken”.

 

Bloemenzee bij de tee van hole 6 en doorloop naar het natuurpad

 

 

 

 

 

 

 

 

Hieronder: links De Honingbij;                  rechts citroenpendelvlieg

De Kleine Bijvlieg                                                                                                        De Pluimvoetbij     

Steenhommel 

Foto’s: Dirk de Haan