In VvE

Er wordt rekening gehouden met de mogelijkheid dat de oorzaak van de storing van de openbare verlichting het gevolg kan zijn van een provisorische reparatie van de hoofdkabel. Die zou beschadigd zijn geraakt door leden van het team dat op de Golf Residentie de glasvezelkabel heeft aangelegd.

Pieter van de Sande, de commissaris infra van de Vereniging van Eigenaren, zegt dat informeel te hebben vernomen. “Maar zeer tot onze spijt moeten we vaststellen dat geen enkele poging om meer duidelijkheid te krijgen over de oorzaak van de storing en vooral wanneer de breuk wordt hersteld, tot enig resultaat heeft geleid”, voegt hij daaraan toe.

Contact met de gemeente Dronten leverde wel de informatie op dat al snel na het ontstaan van de storing door enkele bewoners van de Golf Residentie daarvan een melding is gemaakt. De gemeente heeft die melding doorgegeven aan het nutsbedrijf Liander en blijkt dus al geruime tijd op de hoogte van de storing te zijn.

“Het licht is nog steeds uit”, is de teleurstellende constatering van Pieter van de Sande, die aangeeft “dat wij maandag opnieuw samen met SBA het nutsbedrijf Liander willen bewegen om in actie te komen. “Mogelijk ontstaat er op een moment van zwakte bij Liander toch begrip voor onze behoefte aan een veilige omgeving”, laat hij weten.

FOTO

De schakelkast op de kop van de Golfresidentie. (foto Jan Essing)