In Golfclub

De winnaars van vorig jaar. Tweede van rechts Peter Blom die de titel bij de heren verdedigt.

DOOR HANS DE JONGH

Yvonne van Someren (hcp 10.6) heeft in de eerste ronde van het clubkampioenschap Strokeplay voor senioren een ambitieuze voorsprong genomen. Met een verschil van maar liefst 9 slagen op Natasja Hoegee die tweede werd met 86 slagen en Annely Theunissen die als derde eindigde met 87 slagen begint ze over een week aan de tweede en laatste ronde van dit kampioenschap.

Yvonne liep de baan in 77 slagen bruto, vijf boven par. “Alleen op hole 6 wilde het niet”, vertelde ze. “Daar had ik teveel slagen nodig”. Op haar kaart prijken vijftien parren. De eerste lus noteerde ze 39 slagen en de tweede liep ze in 38 slagen bruto. De tweede ronde van het kampioenschap start Yvonne als single handicapper. Haar handicap zakte vandaag 0,9 punt naar 9.7.

Bij de heren ligt de strijd nog open. Andries Visser (hcp 11.4) finishte als eerste met 85 slagen. Hij wordt op de voet gevolgd door Peter Blom met evenveel slagen en Eric van der Velden als derde met 86 slagen. Peter Blom is titelverdediger. Vorig jaar won hij met 87/81. Marja Kosterman won de kampioenstitel vorig jaar bij de dames met 88/91. Zij staat nu voorlopig op de zesde plaats.