In Golfclub

Foto boven: Winnaar Aart van Putten met voorzitter Jan Haasnoot. Foto’s onder: de winnaars van de dagwedstrijd, rechts Piet Ankersloot en links Paul de Haer. Foto onder geeft een beeld van de herkansing van de challenge op de puttinggreen.

  

TEKST EN FOTO’S HANS DE JONGH

Aart van Putten is winnaar geworden van de hoofdprijs van Mixed Friday 2021. Hij mag een jaar lang gratis op de baan van de Openbare Golfclub Dronten spelen. Hij won de prijs via een loterij onder de 64 deelnemers van Mixed Friday die het afgelopen jaar aan vier of meer wedstrijden hadden deelgenomen. Totaal deden 215 dames en heren aan het MF-fenomeen mee.

De Mixed wedstrijden worden elk jaar in nauwe samenspraak met de Openbare Golfclub Dronten georganiseerd. Een aantal wedstrijden wordt daarom over beide banen gespeeld. Mocht de winnaar van de hoofdprijs lid van de OGD zijn, dan wachtte hem of haar als hoofdprijs een jaar lang gratis spelen op de eerste negen holes van de Golfresidentie.

Voorzitter Jan Haasnoot van de Golfresidentie verrichtte de loterij. Vooraf complimenteerde hij de commissie voor het werk dat zij doet om elke keer weer van een Mixed Fridaywedstrijd een succes te maken. Ook de laatste wedstrijd van dit jaar kon weer rekenen op een uitverkocht huis. Zo’n tachtig man had ervoor ingeschreven; voor de maaltijd na afloop hadden zich 72 dames en heren aangemeld.

Jan de Vries herinnerde er als commissievoorzitter aan dat de wedstrijden voor het achtste jaar werden georganiseerd. Hij bedankte daarom nadrukkelijk alle sponsoren zonder wiens inbreng een organisatie op dit niveau niet mogelijk zou zijn. Hij bedankte ook zijn commissieleden voor hun inspanningen gedurende het afgelopen seizoen evenals de uitbaters van De Vier Seizoenen.

Een nieuw element dat dit jaar aan de wedstrijden is toegevoegd is een challenge. De challenge vond dit keer plaats op de puttinggreen bij hole 1 en had een zeer uitdagend karakter. Twee teams hadden met elk 7 slagen de laagste score. De hoogste score was 13 slagen. De twee teams met het beste resultaat gingen voor een herkansing, waarbij het team van Jan Veldhuis over de betere papieren beschikte.

De dagwedstrijd werd in twee categorieën gespeeld. Bij de categorie vanaf 22.4 won Piet Ankersmit met 47 Stablefords. Paul Schimmel werd tweede met 43 punten en Martin Meijering derde ook met 43 punten. Bij de categorie tot en met 22.2 ging de eerste prijs naar Paul de Haer met 45 punten. Tweede werd hier Anton Rasing met 42 punten en derde Angela Mulder ook met 42 punten.

Mixed Friday 2021 werd feestelijk afgesloten. Ronald van Heek en Jurgen Mulder tekenden daarbij voor de muzikale begeleiding. Mixed Friday krijgt tot verrassing van veel deelnemers nog een wintereditie. De commissie heeft in alle stilte een tweetal van die wedstrijden voorbereid die onder de naam Mixed Friday Second Edition By Night in de kalender staan.