In Golfclub

‘Gezond & Fit sleutelbegrippen in het behoud van senioren voor de golfsport’

De al eerder aangekondigde workshop Gezond & Fit, die bedoeld is als Inspiratiedag voor de senioren, wordt maandag 10 december gehouden. De workshop begint rond het middaguur met een gezamenlijke lunch in het clubhuis.

Hoofdingrediënten van de workshop zijn bijdragen van een diëtiste, een golfprofessional en een golffysiotherapeut. Er is plaats voor maximaal 55 deelnemers. De inspiratiedag heeft ten doel om het Gezond & Fit-ideaal vanuit meerdere invalshoeken te belichten.

“Gezond & Fit zijn sleutelbegrippen in het behoud van senioren voor de golfsport”, licht Hans de Jongh als voorzitter van de seniorencommissie toe. “Vandaar dat we sprekers hebben gevraagd die ons wegwijs willen maken in het nut van fysieke training, een goede warming up en de juiste voeding.”

Adriëtte Felix-Topper, van diëtistenpraktijk TopCare in Dronten, zal het hebben over het voedingspatroon voor en vooral ook tijdens een golfwedstrijd. Golffysiotherapeut Hans Driesman zal het belang van een goede warming up in woord en daad toelichten en onze headpro, Guido Oomkens, zal het over de juiste techniek van het spel hebben.

De bijeenkomst dient ook als aftrap voor een nieuwe groepstrainingsactiviteit. Die gaat in januari van start. De seniorencommissie heeft gekozen voor een programma waarin een belangrijke rol is weggelegd voor de golffysiotherapeut. Bastiaan Haasnoot neemt hier de golftraining voor zijn rekening.

De inspiratiedag is van oorsprong een initiatief van de NGF. Leden die zich willen laten aanmoedigen en de workshop in het clubhuis willen bijwonen kunnen zich inschrijven via de wedstrijdkalender op de datum 10 december. De kosten van de lunch bedragen €10. Er zijn geen andere kosten aan verbonden.