In Golfclub

Danny de Busser werd vorig jaar voor de zevende keer clubkampioen Strokeplay.

DOOR HANS DE JONGH

De wedstrijdcommissie overweegt het bestuur van de golfclub voor te stellen om met ingang van volgend jaar het aantal clubkampioenschappen terug te brengen tot twee. De directe oorzaak van deze ingrijpende maatregel is het tekort aan wedstrijdleiders en in mindere mate de geringe belangstelling ervoor van de leden. Volgend jaar zouden dan alleen nog matchplay- en strokeplay clubkampioenschappen worden gehouden.

De onderbezette weekeindecommissie, die tot nu toe verantwoordelijk was voor de organisatie van de clubkampioenschappen, vindt het primair niet tot haar taak behoren om deze wedstrijden op touw te zetten maar het werk van een nieuwe ‘commissie clubkampioenschappen’. De overkoepelende wedstrijdcommissie vreest dat voor zo’n commissie geen bezetting te vinden is.

Mocht zo’n commissie niet realiseerbaar zijn dan betekent het dat de clubkampioenschappen Greensome Heren, Dames en Mixed uit de kalender verdwijnen. De Foursomes clubkampioenschappen voor Heren, Dames en Mixed werden in 2017 ingeruild voor die van de Greensomes.

Voorzitter Herman van Someren van de wedstrijdcommissie noemt het een pijnlijke beslissing. Hij hoopt evenwel dat het tij nog kan worden gekeerd doordat zich de komende periode alsnog leden melden die deze kar willen trekken. “Maar als blijkt dat dat niet het geval is zullen we daar de uiterste consequentie aan moeten verbinden”.