In Golfclub
TEKST HANS DE JONGH

In de wedstrijdkalender is het volledig overzicht van het speelschema voor 2020 ingevoerd, nadat de wedstrijdcommissie daar eerder mee had ingestemd. Wie bij voorbeeld naar 6 en 7 juni gaat kan zien dat in dat weekeinde wordt gespeeld om de nieuwe variant van het Drontens H&MIT kampioenschap. Ook alle andere speeldata zijn ingevoerd. De bestanden waarmee het mogelijk is om de volledige kalender of delen ervan te downloaden voor de smartphone volgen op een later tijdstip.

De nieuwe variant van het Drontens H&MIT kampioenschap betreft overigens een gezamenlijk initiatief van de Golfresidentie, de Openbare Golfclub Dronten en sponsor H&MIT. Zij willen komen tot een nieuwe kampioenschapsvorm als aanvulling op de bestaande Matchplay en Strokeplay kampioenschappen binnen de beide verenigingen. Het gaat hier om een Drontens kampioenschap Strokeplay dat over 9 holes knockout wordt gespeeld en waaraan zowel leden van de GRD als die van de OGD kunnen meedoen.

De kalender toont meer nieuws, zoals een serie business wedstrijden die op dinsdagavond wordt gespeeld. Nieuw is ook een aantal zelden voorkomende spelvormen die de damescommissie opvoert en de 9 holes-competitie van de seniorencommissie naast de bestaande 18 holes-wedstrijden. Behalve de clubkampioenschappen zorgt de weekeindcommissie in 2020 weer voor een aantal attractieve wedstrijden, zoals de Gerard de Vries Trofee en de Uhlenbeck Putterwedstrijd. De RyderCup staat ook weer op de kalender.