In Golfclub

  

   

TEKST EN FOTO’S HANS DE JONGH

Tweede Pinksterdag om 12.00 uur mag ook De Vier Seizoenen haar deuren weer openen. De voorbereidingen er voor zijn in volle gang. Wat opvalt is het uitgebreide terras waar bijna onbeperkt ruimte is voor golfers, bewoners en andere bezoekers. Exploitanten Maria en Peter Zandvliet voelen zich er intens gelukkig mee. De eyecatcher voldoet in alle opzichten aan de voorwaarden die de overheid heeft gesteld en biedt gasten een unieke locatie om van een drankje of een kopje koffie te genieten.

“We hebben het volgehouden”, mailden Maria en Peter deze week aan hun cliëntèle en dat was vooral mogelijk door de bestellingen die werden gedaan om tijdens de coronacrisis een maaltijd thuisbezorgd te krijgen. Die service blijft ook na de heropening van het restaurant nog bestaan. In het restaurant is een aangepaste setting gecreëerd. Daarbij is voldoende ruimte voor maximaal dertig gasten. Er is ook een, grotere, familietafel beschikbaar. Bezoekers moeten zich strikt aan de nieuwe huisregels houden.

Wie binnen wil vertoeven moet tevoren een plaats reserveren. Dat kan telefonisch of per mail. Gasten moeten bij aankomst een aantal vragen beantwoorden op basis waarvan besloten wordt of de reservering al dan niet kan worden aangenomen. Dat geschiedt in lijn met de voorschriften van het RIVM. Wie eenmaal binnen is kiest een tafel; het is niet de bedoeling om van tafel naar tafel te hoppen. Er geldt een eenrichtingsverkeer. Men komt binnen via de voordeur en gaat uitsluitend via de terrasdeur naar buiten.

Met de onmisbare hulp van een aantal bewoners van de Golfresidentie hebben Maria en Peter Zandvliet de afgelopen dagen gebruikt om zowel het restaurant als het vergrote terras in te richten. “We zijn blij met de hulp die we daarbij kregen”, vertelt een tevreden ogende Peter. Daarbij verraste bloemist Peter van Dam van Anjelier Bloembinders uit Heerenveen de exploitanten met vele tientallen potten met bloemen om het geheel extra kleurrijk op te fleuren. Peter van Dam is bewoner van de Golfresidentie.

Na maandag is De Vier Seizoenen voortaan weer dagelijks geopend van 10.00 tot 20.00 uur. Op maandag is het restaurantdeel gesloten. Vanwege de coronamaatregelen is er geen café. Dat betekent dat er aan de bar geen drank mag worden genuttigd. Ook het terras is zonder bediening. Gasten halen zelf hun consumptie op volgens de regels die daarvoor gelden. Van hen wordt ook verwacht dat zij de tafel waaraan zij zaten leeg achterlaten. De sanitaire blokken in het gebouw van De Vier Seizoenen zijn dagelijks vanaf 08.00 uur open.