In Golfclub
TEKST HANS DE JONGH | EIGEN FOTO

Een Drontens golfteam, bestaande uit Ching Man, Annely Theunissen, Kwai Man en Bertus den Haan, heeft een topprestatie neergezet tijdens de openingswedstrijd van de door de NGF georganiseerde seniorendagen op de baan van golfclub Almeerderhout. In een Texas scramble spel liep het viertal de baan in 59 slagen netto en won daarmee de wedstrijd. Ruim honderd golfers deden er aan mee.

De NGF organiseert elk jaar een driedaagse golfevenement voor senioren in Almere waarvoor uit het hele land belangstelling is. Sinds jaar en dag doen Feike Greidanus, Bertus den Haan, Kwai Man en Harbert Knotnerus er aan mee. Twee teamgenoten waren dit jaar verhinderd. Hun plaatsen in het gehavende team werden ingenomen door de dames Man en Theunissen.

De Drontenaren speelden desalniettemin een droomwedstrijd. Op hole 1 werd par genoteerd en op hole 2 werd de eerste birdie binnengehaald. Later in de wedstrijd werden nog eens drie birdies geslagen, waardoor zij uiteindelijk met een bruto van 69 slagen binnenkwam. Met hun gemeenschappelijke playinghandicap van 10 betekende dat dat zij een netto resultaat van 59 slagen hadden neergezet.

De organisatie kon dat resultaat aanvankelijk niet geloven maar toonde bij de prijsuitreiking diep respect voor de prestatie van de Drontenaren. “We hebben gewonnen door ons korte spel”, verklaarde Bertus den Haan het succes. “Dat liep als een speer; ook de lange puts vielen en dan is golfen wel heel erg leuk”.

Behalve een wisselbeker kregen de vier elk een trofee als aandenken, anderhalve liter wijn en een mooie paraplu met daarop het logo van de NGF.

FOTO

Het Drontense team dat de eerste prijs wegkaapte op de eerste dag van de NGF-seniorendagen: van links naar rechts Kwai Man, Ching Man, Annely Theunissen en Bertus den Haan.