In Golfclub

TEKST HANS DE JONGH | INFOGRAFIC FERRY WOBMA

De titelstrijd om het clubkampioenschap matchplay bij de heren gaat zondag tussen Alfred Kirschstein, Jurgen Mulder, Mark Visch en Bas Wierda. Zij hebben zich zaterdag gekwalificeerd voor de finalepartijen. In de semifinale gaat Jurgen Mulder de strijd aan met Bas Wierda en Mark Visch met Alfred Kirschstein. De winnaars spelen om 13.00 uur de finale. De semifinale start om 8.00 uur.

Aan het clubkampioenschap matchplay 2018 bij de heren deden 16 spelers mee. De eerste voorronde van deze knock-out partij ging zaterdagmorgen om acht uur van start. Peter Beerlage, Jan Haasnoot, Marcel van Heek, Ferry Wobma, Jeroen van Vliet, Marco Oussoren, George Gerritsen en Ronald van Heek overleefden die niet.

In de tweede voorronde moest een taaie Jari Noordhof de eer gunnen (3/2) aan Mark Visch, moest Mike Schouten het hoofd buigen voor Alfred Kirschstein (4/2) en moest Kees Weimar erkennen dat Jurgen Mulder over betere papieren beschikte (5/4). Bas Wierda tenslotte bleek te sterk te zijn voor Aart Lijs (4/3).

Het clubkampioenschap matchplay 2018 bij de heren kende een moeizame start. Aanvankelijk waren er te weinig deelnemers om het evenement te laten doorgaan. Na een oproep onder de leden kwam daarin verandering. Het clubkampioenschap matchplay bij de dames ging al voor het vijfde jaar op rij niet door.