In Golfclub

  

TEKST EN FOTO’S HANS DE JONGH

Mark Visch en Bas Wierda hebben zich vanmorgen naar de finale geknokt van het clubkampioenschap matchplay voor heren. Mark nam op hole 16 afscheid van zijn opponent Alfred Kirschstein met 3 om 2 en Bas maakte op hole 14 een eind aan zijn partij tegen Jurgen Mulder met 5 om 4. Om 13.00 uur is de start van de finale.

Voor Mark Visch duurde het tot hole 13 voor hij afstand kon nemen van Alfred Kirschstein door op 1 up te komen; Bas Wierda daarentegen had al in een veel eerdere fase van de strijd afstand genomen van Jurgen Mulder. Bas speelde een voortreffelijke wedstrijd en liep op hole 14 zelfs 1 boven de baan. Jurgen gaf goed partij, speelde zijn handicap maar was niet tegen het spel van Bas opgewassen.

De birdie van Mark op hole 15 waardoor het 2 up werd deed Alfred in feite de das om ondanks zijn par op deze hole. Van de afslag van Mark op 16, die in de bunker kwam, kon Alfred niet profiteren waardoor zijn lot bezegeld was. Terecht constateerde hij dat hij een voortreffelijke wedstrijd had gespeeld, maar uiteindelijk niet tegen de drives van Mark opgewassen was.

FOTO’S

De winnende put van Bas Wierda op hole 14, Mark Visch slaat op 16 zijn bal in de bunker, Alfred Kirschstein lijkt tevreden met zijn afslag en Jurgen Mulder in gevecht met zijn maatje Bas.