In Golfclub
TEKST HANS DE JONGH | FOTO FAMILIE-ALBUM

Na een vier jaar durende worsteling met zijn gezondheid is de afgelopen nacht Theo van Oeffelen in het bijzijn van zijn vrouw Christine en hun kinderen overleden. Theo, die zich in 2007 aan de Golfresidentie vestigde, is 72 jaar geworden. Hij overleed in het Isala in Zwolle waar hij op 11 december werd opgenomen en er op eerste kerstdag werd getroffen door een hartstilstand.

Theo was een verdienstelijk amateurgolfer die onze vereniging een aantal jaren achtereen vertegenwoordigde in de NGF-competitie. Hij speelde ook mee in de Polderbokaal voor senioren. Hij beleefde in 2011 en 2012 zijn gloriejaren in de golfsport toen hij achtereenvolgens eerst de seniorencompetitie op zijn naam wist te schrijven en in 2012 ook het senioren matchplay clubkampioenschap won.

In zijn werkzaam leven was Theo van Oeffelen lid van de centrale directie van Centraal Beheer. Als directeur automatisering kreeg hij in de laatste fase van zijn maatschappelijke carrière het verzoek om voor dit verzekeringsbedrijf de internetpoot tot ontwikkeling te brengen. In die periode kwam ook zijn liefde voor de golfsport tot bloei nadat hij lid was geworden van golfclub De Breuninkhof in het Gelderse Bussloo.

De ziekte die hem vier jaar lang in een wurggreep hield kende ups en downs. Op 20 mei van het afgelopen jaar deed hij met veel plezier nog mee in de openingswedstrijd van het lustrumprogramma; bovendien maakte hij vorig jaar ook nog deel uit van het marshalcorps. De laatste vier maanden ging het snel bergafwaarts. De golfsport speelde zich voor hem alleen nog op televisie af.

Woensdag 17 januari is van 13.00 tot 14.00 uur de crematieplechtigheid in het crematorium aan de Ölandhorst in Lelystad. Van 14.45 tot 16.00 uur is er vervolgens een bijeenkomst in clubhuis De Vier Seizoenen om het leven van Theo te vieren. Iedereen die hem een warm hart toedroeg is op beide bijeenkomsten welkom, heeft de familie laten weten.