In Golfclub
DOOR HANS DE JONGH

De Drontense teams die zondag aan hun wedstrijden zijn begonnen in de NGF-voorjaarscompetitie hadden het geluk bepaald niet aan hun zijde. De stroeve start bij zowel het damesteam als de vier herenteams leverde geen enkele overwinning op. Bovendien werden afgelopen donderdag en vrijdag ook twee wedstrijden gecanceld. Daardoor staat Dronten na de eerste speelweek nog met lege handen.

Nochtans wist het team Heren 1 18 holes van Bas Maatman een ferme uitslag op de borden te zetten maar uiteindelijk leidde de 9-13 eindstand niet tot een overwinning. Maarten Uhlenbeck, Bas Maatman en Gerard Bosman scoorden elk een punt bij de Singles. Bij de Greensomes waren Jeroen Schmeits en Arnout Fontein samen goed voor vier punten hetgeen met de twee matchpunten het eindresultaat van 9-13 opleverde.

Het damesteam met Francis Balk als captain dat tegen Heelsum speelde, maakte eveneens een voortvarende start. Bij de Singles werden 6 punten gescoord, met dank aan Annely Theunissen, Monique van Rijn en Ria van Miltenburg. Maar omdat de dames bij de Greensomes in elke partij nipt het onderspit moesten delven, leverde dat geen enkele punt op en bleven de dames bij een uitslag van 6-16 toch met lege handen achter.

Heren 1 36 holes kwam tegen St Nyk niet verder dan 4-14. Hoewel de Friezen te sterk voor het team van captain Erwin Hammer waren, wisten Jari Noordhof en Aart Lijs bij de Foursomes een score van twee punten op het tableau te zetten. De beide andere punten kwamen van Andries Visser die bij de Singles goed spel leverde. Ook Dronten 2 Heren 18 holes bleef tegen Gaasterland steken met slechts vier winstpunten in de knip. Die kwamen van Ben Pelt en Alwin Sterk.

Tenslotte lukte het ook Heren 2 36 holes met captain Jurgen Mulder niet om met groene cijfers de baan tegen Almeerderhout te verlaten. Bij de Foursomes haalden Bas Wierda en Jurgen Mulder een punt binnen door de match te delen maar waren de vier punten bij de Singles onvoldoende om te compenseren. Bas Wierda scoorde hier twee punten en Arjan Flierman en Henk van Nieuwenhuizen elk één.