In Golfclub

Voorbeelden van ouwe meuk

TEKST HANS DE JONGH

Een wedstrijd met allemaal ouwe meuk als prijzenpakket. Het is zeker niet alledaags wat de seniorencommissie heeft bedacht om het gebruikelijke pakket wijn, de kaas en de nootjes eens te vervangen door iets anders. Het idee is afkomstig van een van de leden van de commissie die daarvoor al snel de handen van de overige leden op elkaar kreeg.

De wedstrijd betreft een gewone Strokeplay wedstrijd die niet Q wordt gespeeld. Het verschil zit hem uitsluitend in de prijzen. Die prijzen worden bovendien binnengebracht door de deelnemers zelf. Mocht een prijs bij geen van de leden in de smaak vallen, dan kan de schenker de ouwe meuk weer terug mee naar huis nemen.

Ouwe meuk is een begrip dat voor meerderlei uitleg vatbaar is en zeker niet per definitie oude en versleten materialen zijn. Het kan zelfs nog splinternieuw zijn, al jaren op zolder liggen en nu eindelijk een bestemming krijgen. De negatieve klank die aan het woord kleeft hoeft niet per se negatief te zijn. Het is bruikbaar, verzamelbaar, geen retro of vintage maar kan op zijn best afkomstig zijn van de vlooienmarkt.

De seniorencommissie verwacht dat de deelnemers aan de wedstrijd – die voor 17 oktober op de kalender staat – de ouwe meuk uiterlijk één dag tevoren aanlevert. De winnaars van de wedstrijd mogen een keuze maken uit de voorwerpen, waarbij de best presterende speler als eerste mag kiezen. Het aantal artikelen bepaalt ook het aantal prijzen. Deelnemers betalen die dag geen inschrijfgeld.