In Golfclub

TEKST HANS DE JONGH | INFOGRAFIC FERRY WOBMA

De eerste spelers die voldoen aan de kwalificatie-eisen voor de Ryder- of Solheim Cup dienen zich aan, nu intussen steeds meer wedstrijden zijn gespeeld. Tegelijkertijd zijn door de wedstrijdcommissie wijzigingen doorgevoerd in de regelgeving omdat enkele wedstrijden die deel uitmaakten van de selectie zijn vervallen.

Zo is het aantal wedstrijden dat onderdeel uitmaakte van de selectie bij de dames met twee teruggebracht. De op 30 juni te spelen benefietwedstrijd voor het Koningin Wilhelmina Fonds is eruit gehaald omdat die niet qualifying is en de wedstrijd van 5 juni uit de reguliere damescompetitie is geschrapt omdat vanwege onderhoudswerkzaamheden de baan niet qualifying was.

Ook bij de Heren is om dezelfde reden de benefietwedstrijd van het KWF geskipt. Daardoor moeten de Heren nog aan minimaal zeven en de dames nog aan minimaal vijf kwalificatiewedstrijden meedoen om voor deelname aan de Ryder of Solheim Cup in aanmerking te komen. Om die beide Cups wordt in het eerste weekeinde van september in Lelystad gespeeld tegen de golfclub Flevoland.

INFOGRAFIC

De bijgewerkte stand van zaken bij de Heren. Door op de foto te klikken opent zich een leesbaar pdf-bestand.