In Golfclub

Sander van Rijn (l) en Rudy Vermeer (r) met de hoofdprijs van de Profile Trofee. In het midden sponsor Aart Lijs.

TEKST EN FOTO HANS DE JONGH

Sander van Rijn en Rudy Vermeer hebben elk in hun eigen handicapcategorie de Profile Trofee van 2020 gewonnen. Sander wist bij de lagere hcp’ers met één punt verschil Klaas Dekker voor te blijven die op zijn beurt met eenzelfde puntenverschil Bas Maatman naar de derde plaats verwees. Bij de hogere handicappers had Rudy Vermeer zich al drie wedstrijden eerder losgemaakt uit het peloton door met 42 punten een bijna onoverbrugbare voorsprong te nemen op Feike Greidanus die tweede werd en Walter Snep die de derde plaats in de eindranking voor zich opeiste.

Vanwege de corona pandemie moesten de eerste drie wedstrijden worden gecanceld. In juli werd alsnog begonnen met de strijd om de Profile Trofee 2020, waarvan er uiteindelijk vier konden worden gespeeld. Voorzitter van de golfclub Jan Haasnoot complimenteerde in dat verband Aart Lijs van sponsor Profile Dronten die zowel de dagprijzen als de overall prijzen beschikbaar stelde en toezegde dat zijn bedrijf ook volgend jaar de sponsoring weer op zich neemt. Dat leverde hem een dankbaar applaus op. Uit handen van de voorzitter kreeg Aart naast lovende woorden ook een kleine attentie aangeboden als uiting van grote waardering.

De spanning in de dagwedstrijd was overigens niet minder dan aan de kop van het klassement. Bij de lagere handicappers verraste winnaar Hans Heidemeijer met 34 Stablefordpunten door vooral een sterke tweede negen te lopen waarin hij 22 punten noteerde. Andries Visser werd ook met 34 punten tweede (veertien op de laatste negen) en Sander van Rijn haalde 33 punten binnen en was daarmee goed voor de derde plek. Bij de hogere handicappers ging de eerste prijs naar Gerrit Weijers met 35 punten, werd Michael van der Velden tweede met 33 punten en finishte Walter Snep met 30 punten als derde.