In Golfclub, VvE
TEKST HANS DE JONGH

Na een zondagmiddag van ‘intens genieten’ en ‘afscheid nemen’ is vandaag in bijzijn van de mensen die hem dierbaar waren Paul Koëter overleden. Paul leed al lange tijd aan de zeldzame combinatie van twee ziektes: MS en Parkinson. Hij is 61 jaar geworden. Woensdagmiddag wordt hij op De Wissel in Dronten begraven.

Paul en zijn echtgenote Anjo vestigden zich in 2009 op de Golfresidentie. Paul was toen al ziek. Hij was in dienst van Fokker waar hij als technical representitive vooral langere tijd in het buitenland verbleef. Hij werkte 12 jaar in de VS, 2 jaar in Zuid-Korea en een aantal jaren in Engeland, Hawaï en Libië.

De ziektes waaraan Paul leed waren letterlijk en figuurlijk slopend. Aanvankelijk reed Paul nog bijna dagelijks samen met zijn trouwe hond over het park. Naarmate de ziekte meer van hem eiste, werd dat steeds minder. Treffend in dit opzicht is het gedicht van Elise Mannah op de rouwkaart waarin zijn overlijden wordt aangekondigd: ‘Bonkend  op de muren, ‘k Wil eruit, maar ik sta stil. Opgesloten in mijn lijf, dat niet doet wat ik wil”.

De afscheidsdienst op woensdag 7 maart begint om 14.00 uur in de aula van uitvaartcentrum De Wissel in Dronten. Aansluitend is de begrafenis. In De Vier Seizoenen is er daarna een bijeenkomst voor genodigden.