In Golfclub
TEKST HANS DE JONGH | FOTO’S TINEKE VISCH

Een aanvankelijk schraal maar later uitbundig Oranjezonnetje heeft van Prinsjesdag 2017 een vrolijke gebeurtenis gemaakt. Op de derde dinsdag in september organiseert de damescommissie traditioneel haar eigen Prinsjesdag waarbij de prinsessen een prins uitnodigen om samen aan de wedstrijd deel te nemen.

Er waren veel inschrijvingen en een gulle sponsor: doorgaans dé ingrediënten voor een succesvolle wedstrijd. Een beetje spelbreker was het weer dat voorafgegaan was aan Prinsjesdag waardoor de baan niet in optimale conditie was. De hoofdgreenkeeper zag zich daardoor genoodzaakt om buggy’s en trolleys buiten de schelpenpaden niet toe te staan.

Omdat we op Prinsjesdag, zo overwoog de damescommissie, met echte prinsen en prinsessen te maken hebben, die je eigenlijk niet kan verplichten met een draagtas de baan in te gaan, werd besloten de wedstrijd over de eerste 9 holes te spelen.

Een Oranjebittertje met een Prosecco op een zonovergoten terras waren tekenend voor de gemoedelijke sfeer op deze derde dinsdag van september. Mariëlle en Piet Geraets werden er vorstelijke gekroond nadat zij met 21 Stablefordpunten als winnaars van de wedstrijd werden uitgeroepen. Cees en Lenny de Bruin werden 2e, Ed Visch en Janny Huiberts 3e en Karel Theunissen en Ching Man 4e.

En waren natuurlijk lovende woorden en kleurrijke bloemen voor sponsor Martien Hermans van MBV die beloofde dat deze sponsoring wat hem betreft het begin van een mooie traditie zal worden.

Meer foto’s zijn terug te vinden in het foto-album.

FOTO

Het prinselijk paar Mariëlle en Piet Geraets met rechts sponsor Martien Hermans.