In Golfclub
DOOR HANS DE JONGH

De Operatie-TenneT gaat definitief op dinsdag 2 januari van start. De vervanging van de hoogspanningskabels die boven de holes 5, 6 en 7 tijdens een explosie in een schakelstation in september 2022 zwaar werden beschadigd, zal voor enig ongemak in de baan zorgen.

De verwachting is dat eind maart het werk is voltooid. Met uitzondering van hole 7 zal de eerste lus dan weer normaal speelbaar zijn. Ook vanwege de renovatie en de herbouw van de afslagplaatsen van hole 7 duurt het volledige herstel van dit deel van de baan naar verwachting tot augustus 2024.

In samenspraak met de regel- en handicapcommissie en de NGF is afgesproken dat het werk geen gevolgen heeft voor het lopen van een Q-kaart. Als aan de bekabeling wordt gewerkt kunnen holes 5 en 6 aan de linkerkant van de fairways worden gepasseerd. Hole 7 moet te allen tijde worden gepasseerd. Op de scorekaart mag voor de niet-gespeelde holes een netto score worden ingevuld.

SBA Golf & Groen start het werk op 2 januari met het verwijderen van de afslagplaatsen op hole 7. Het bedrijf Qirion begint daarna met het aanleggen van de bouwweg en het werkplateau, het plaatsen van de rijplaten langs het natuurpad en het transport van grote hoeveelheden zand waar de lier op komt te rusten. Met het transport van de rijplaten richting de beide masten wordt in week 50 begonnen.