In Golfclub
TEKST EN ARCHIEFFOTO HANS DE JONGH

In de Top-10 van meest gelezen berichten op de website van de golfclub van het afgelopen jaar is de berichtgeving over de toekomst van ons clubhuis van 1 september bovenaan geëindigd. Maar liefst 763 keer werd het bericht gelezen waarin Harry Peeters, als voorzitter van de clubhuiscommissie, namens de VvE laat weten dat de oorspronkelijke naam De Vier Seizoenen in ere wordt hersteld en dat het clubhuis opnieuw het bruisend hart van de Golfresidentie moet worden.

Het nieuwe baanrecord dat Danny de Busser vestigde op 27 oktober door drie onder par te lopen met een playinghandicap van -1 staat met 650 unieke hits op de tweede plek. Danny sloeg daarmee het oude record aan flarden dat op naam stond van Bastiaan Haasnoot die de baan eerder liep in 73 slagen.

Het bericht van 16 januari over de plannen voor de viering van het vierde lustrum van de golfclub trok ook grote belangstelling. Het werd 605 keer gelezen. De verslaggeving rond het eerste clubkampioenschap Greensome eindigde op de vierde plek in de Top-10 met 594 hits.

Het nieuws dat een criminele bende had geprobeerd om via voorzitter Cees de Bruin de golfclub op een geraffineerde manier voor bijna € 9000 te tillen – dat ook diverse nationale media haalde – staat met 587 hits vijfde op de ranglijst. De truc mislukte door een adequaat optreden van penningmeester Harry Nieuwlaar.

De opvallende eagle van Marco Oussoren op 5 februari op hole 1 werd 554 keer aangeklikt en staat daardoor op nummer 6. De huldiging van het Heren 2-team dat in de NGF-competitie promoveerde eindigt met 539 hits op de 7e plek, gevolgd op 8 door het bericht van twee brutale inbraken op de Golfresidentie op één dag.

Op de 9e en op de laatste plek van de Top-10 staan achtereenvolgens de berichten over de ‘openingsact’ van de lustrumwedstrijden op 20 mei met 477 lezers en met 447 hits het nieuwsbericht van 1 augustus dat een commissie onderzoek gaat doen naar de toekomstige exploitatie van het clubhuis.

FOTO

Het clubhuis dat het afgelopen jaar z’n oorspronkelijke naam De Vier Seizoenen terugkreeg.