In Golfclub
TEKST HANS DE JONGH

De wedstrijdcommissie heeft vijftien wedstrijden aangewezen waar men zich kan kwalificeren om deel te kunnen nemen aan de Ryder- of Solheim Cup 2018. Om beide Cups wordt tussen de golfclubs van Lelystad en Dronten gestreden in het eerste weekeinde van september op de baan van de golfclub Flevoland.

Bij de heren gaat het om zes wedstrijden uit de Profile Trofee, zes uit de HypotheekNet Maandbeker serie, twee uit het clubkampioenschap Strokeplay en tenslotte om de Golf4Life wedstrijd van het KWF op 30 juni. Bij de dames moeten de punten worden binnengehaald bij drie Prima Vera Cup-wedstrijden, drie seniorencompetitie-wedstrijden, zes wedstrijden uit de HypotheekNet Maandbeker, twee tijdens het clubkampioenschap Strokeplay en bij de Golf4Life wedstrijd.

Bij de heren wordt in vier categorieën gespeeld, bij de dames in drie. De punten die worden toegekend variëren van 1 tot 20. Wie eerste wordt in een wedstrijd krijgt 100 punten op zijn of haar saldo bijgeschreven, wie 20ste wordt 10. Na de laatste kwalificatiewedstrijd volgt er een Ranking Order bedoeld om in die volgorde spelers te benaderen om bij de Ryder- of Solheim Cup uit te komen voor de golfclub van de Golfresidentie.

Op de website zijn alle bijzonderheden betreffende de Ryder- en Solheim Cup-wedstrijden terug te vinden. Te zijner tijd wordt tussentijds voortdurend een update gegeven van de stand van zaken in deze onderlinge competitie.